Učenje na daljavo

6. 4. 2020

Nastale okoliščine so nas vse prisilile v e-delovanje. Organizacijam, ki so tega vajene iz različnih mednarodnih projektov, na primer Erasmus+ ali eTwinning, jim je bil ta način delovanja v določeni meri poznan in so se hitreje prilagodile, odzvale na nastale zahteve. Znanje, ki so ga ustvarili v okviru teh projektov, sodelovanj, smo zbrali na enem mestu, da bi tudi ostalim omogočili dostop do že pripravljenih, raznovrstnih in koristnih vsebin.

Na CMEPIUS podstrani si lahko ogledate vsebine po rubrikah:

  • aktualni dogodki
  • usposabljanja za učitelje
  • za delo z učenci
  • platforme.

Vse povezave, spletne strani, platforme, spletna orodja, priročnike smo preklikali in vam v kratkem opisu pri posameznem ‘orodju’ ponudili ključne informacije. Nekatere povezave so splošne in vam ponujajo dostop do orodij kot so LinkedIn izobraževanja, Google on-line orodja, Microsoft Teams, itd.. Druge vsebine so neposredno povzete iz prosto-dostopnih, brezplačnih spletnih rezultatov zaključenih Erasmus+ projektov.

Z namenom vzpostavitve ažurne debate o različnih pristopih in izkušnjah učenja na daljavo pa smo za vas odprli tudi učilnice na eTwinning platformi in na spletni strani objavili že izvedene webinarje, da vam bodo v pomoč.

Spletno stran dnevno dopolnjujemo z novimi vsebinami.

Vljudno vabljeni tudi k uporabi spletne strani Evropske komisije, ki je sedaj na voljo tudi v slovenskem jeziku, s seznamom in opisom na spletu dostopnih učnih virov, ki so lahko koristni za učitelje, vzgojitelje in študentov za daljno učenje in poučevanje.