TCA dogodki za vrtce, osnovne in srednje šole

22. 8. 2019

Vabimo vas, da se udeležite študijskega obiska na Norveško (Bergen), ki bo potekal od 30. 9. do 3. 10. 2019. Na študijskem obisku boste spoznali norveški izobraževalni sistem, možnosti uporabe IKT v vrtcih in šolah, obiskali nekaj vrtcev in šol, ki aktivno uporabljajo IKT pri pouku, obisk »Bergen Science centra« in še mnogo več. Obisk je namenjen učiteljem oz. vodstvu vrtcev in šol (starost učencev od 1 do 9 let), ki si želijo naučiti nekaj novega o uporabi IKT v izobraževalne namene med najmlajšimi. Slovenija ima rezervirano 1 mesto.
Prijavni obrazec pošljite do petka, 30. 8. 2019 na naš naslov. Več informacij o seminarju dostopnih na portalu SALTO.

V začetku oktobra, od 2. do 4. 10. 2019, bo v slovaški Bratislavi potekal seminar z naslovom »Building Partnerships for a Learner-Centred Approach«. Na kontaktnem seminarju boste izmenjali dobre prakse stalnega strokovnega spopolnjevanja učiteljev, spoznali nove in inovativne metode poučevanja osredotočenega na učenca in oblikovali nova projektna partnerstva. K prijavi vabljeni učitelji osnovnih in srednjih šol ter ponudniki izobraževanj, ki jih zanima koncept poučevanja osredotočenega na učenca.
Prijave do 28. 8. 2019. Več o seminarju.

Konec oktobra, 31.10. – 1.11.2019, v Srbiji poteka seminar z naslovom »Effective Practices in STEM education«. Na seminarju boste spoznali nove metode in načine poučevanja s pomočjo STEM, delili ideje, spoznali nove partnerje. Vabljeni učitelji STEM predmetov na osnovnih in srednjih šolah.
Rok za prijavo do 6. 9. 2019. Več o seminarju.

20. do 23. novembra 2019 bo v Antwerpnu (Belgija) potekal kontaktni seminar namenjen samo šolam oz. vrtcem. Na seminarju boste spoznali nove partnerje, se naučili kako pripraviti kvaliteten projekt šolskega partnerstva (KA229), izmenjali ideje in dobre prakse. K prijavi vabljeni učitelji/vzgojitelji otrok starih med 3 in 12 let. Prijava možna do 12. 9. 2019.

Za omenjene seminarje spletna prijava ni mogoča, zato je potrebno izpolniti in poslati obrazec v fizični obliki. Prijavni obrazec najdete TU.