Moj E+

22. 1. 2020

Program Erasmus+ 2014 do 2020 se izteka, pred nami je še zadnji razpis. V sklopu aktivnosti zbiranja rezultatov in učinkov programa smo se odločili tudi za malo drugačno idejo. Nacionalna agencija CMEPIUS objavlja video natečaj z naslovom »Moj E+«. Z natečajem želi spodbuditi koordinatorje projektov, spremljevalne osebe dijakov, osebje na mobilnosti, dijake, ki prakso opravljajo v tujini in učence udeležence mednarodnih aktivnosti v tujini, k pripravi videa, ki bo odražal mobilnost v tujini in z njo povezane aktivnosti. Video naj vključuje oz. naslavlja pojme: trajnost, učinek, medkulturne kompetence, profesionalni razvoj, osebni razvoj, kakovost izobraževanj. Ni potrebno, da so vključeni vsi pojmi, vendar naj bo iz govora, besedila, zgodbe razvidna povezava s temi pojmi.

Prijavite se z videom v dolžini največ do 60 sekund, ki prikazuje projekt, osebo ali zgodbo, ki bo nastala na mobilnosti v tujini. Iz videoposnetka mora biti razvidna povezava z Erasmus+ programom. Video je lahko posnet s kamero ali mobilnim telefonom v kakovosti HD (vsaj) 720p (lahko gre tudi za animiran video) in objavljen na enem od kanalov, ki jih šola uporablja (Youtube, Vimeo, Facebook ali podobno).

Če bo video vključeval besedilo, mora biti v slovenskem ali angleškem jeziku (lahko tudi s podnapisi v slovenskem ali angleškem jeziku).

Kdo lahko sodeluje?

Vse šole, ki imajo tekoči KA1 VET ali KA229 projekt. Video mora poslati koordinator projekta, avtorji videa pa so lahko učenci, dijaki, spremljevalne osebe, učitelji na mobilnosti ali sam koordinator projekta.

Rok za oddajo videa?

28. 2. 2020
CMEPIUSu naj bo poslana povezava do objavljenega videa, na elektronski naslov urska.slapsak@cmepius.si.
V prijavi mora biti jasno: kdo je pošiljatelj (kontaktni podatki), ime šole, kratek opis ozadja videa (kje/kdaj je nastal), avtor/ji videa ter pojasnilo, kako vsebina naslavlja zgoraj omenjene ključne pojme (če to ni jasno razvidno iz posnetka).

Nagrada

Vsi sodelujoči bodo prejeli praktično nagrado, trije videi, ki bodo najbolj odražali ključne pojme, pa bodo uporabljeni za promocijo za novo generacijo programa Erasmus+ in predstavljeni na Valorizacijski konferenci 2020.