OBVESTILO za vrtce/osnovne/srednje šole

13. 2. 2018

Vsem potencialnim prijaviteljem strateških partnerstev za izmenjave med šolami (KA229) dolgujemo dve dodatni pojasnili.

Prvo pojasnilo se nanaša na drage potne stroške. V kolikor imate projektne partnerje iz oddaljenih destinacij, do katerih je potni strošek  znatno višji od zneska, ki vam pripada na podlagi uporabe kalkulatorja razdalj in določenih razredov, lahko zaprosite za izredne stroške (drage potne stroške). Če osnovna izračunana dotacija (kalkulator razdalj) za posamezno pot ne pokrije vsaj 70 % pričakovanih stroškov poti, izpolnite za strošek te poti zgolj zavihek izredni stroški (dragi potni stroški) in ne vnesete te poti pod zavihkom aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja. Za ogled dveh primerov kliknite na modro pasico Primeri.

Primeri

Primer 1: Ljubljana – Aruba 8.586.84 km, po kalkulatorju vam pripada znesek 1.500,00 EUR na osebo. Pri iskanju najugodnejše letalske karte ugotovite, da je strošek poti višji od 2.143 EUR (dotacija 1.500 EUR bi torej krila manj kot 70 % stroška). V tem primeru lahko zaprosite za drage potne stroške in jih utemeljite v postavki izredni stroški (dragi potni stroški). Pri aktivnostih učenja, poučevanja in usposabljanja v tem primeru ne zaprosite za potne stroške za to pot, ampak samo za individualno podporo.

Primer 2: Ljubljana-Dunaj 278.41 km, za kar vam pripada 180,00 EUR. Pri pregledu ponudnikov ste ugotovili, da je najcenejša letalska karta dražja od 180,00 EUR, in sicer znaša 225,00 EUR. Dotacija krije 80 % stroška  in s tem niste upravičeni do izrednih stroškov. Za to pot zaprosite pri aktivnostih učenja, poučevanja in usposabljanja.

 

Drugo pojasnilo se navezuje na trajanje projektov. Navkljub temu, da prijavnica omogoča izbiro dolžino trajanja projekta več kot 24 mesecev, le to ni vedno upravičeno. Projekt je lahko daljši od 24 mesecev zgolj v primeru, da ste se odločili za izvajanje dolgotrajnih mobilnosti znotraj projekta. Če prijavljate zgolj kratkotrajne mobilnosti (2 dni do 2 meseca), lahko vaš projekt traja največ 24 mesecev.

Več informacij boste prejeli tudi na spletnem seminarju, ki bo potekal 1. marca 2018. Prijave zbiramo preko spletne strani.