Male skrivnosti dobrih projektov

25. 1. 2018

Kaj razlikuje dober projekt od dobro izpolnjene prijavnice? Točno teden dni pred rokom so koordinatorji akcij za vas pripravili nekaj ključnih priporočil.

“Dober projekt izkazuje, da bo s pomočjo projekta prišlo do konkretnih sprememb oz.  učinkov na ravni posameznika ali /in organizacije prijaviteljice, pri najpogumnejših pa celo širše.”

“Partnerji v projektu so izbrani strateško, na podlagi dosedanjih izkušenj in sodelovanj, kvaliteta pred kvantiteto.”

“Obseg in trajanje mobilnosti sta načrtovana tako, da bi dosegli največje učinke – tako na posameznike, institucije in širše.”

“Projekt mobilnosti je projekt organizacije in ne posameznika. V projekt je vpeto tudi osebje, ki ne odhaja na mobilnost, predvsem pa je jasna podpora vodstva.”

“Prijavitelji mobilnosti na področju šolskega izobraževanja ali izobraževanja odraslih NE SPREGLEJTE: prijavnica sama računa višino zneska nepovratnih sredstev, glede na vnesene mobilnosti. Pozorni pa morate biti, da dodatno zaprosite za dneve za pot in kotizacijo, spremljevalne osebe ali posebne potrebe, v primeru da jih boste uveljavljali.”

Prav vsi prejeti projekti bodo skrbno prebrani in ovrednoteni po kriterijih, ki jih najdete v Vodniku za prijavitelje (pri opisu akcije, na katero se prijavljate). Bodite dosledni in konkretni pri odgovorih na vprašanja v prijavnici. Vaše odgovore umestite in pojasnite glede na potrebe vaše organizacije.

Pogumno. Erasmus+ ni mus, pomaga pa!