Evropski teden športa 2017

7. 9. 2017

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Poglavitni cilj je spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Vloga nacionalnega koordinatorja v Sloveniji je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+.
Evropski teden športa bo v Sloveniji letos potekal že tretjič, in sicer med 23. in 30. septembrom 2017. Zbrali smo nekaj najpomembnejših informacij, ki vas okoli tega utegnejo zanimati.

ZA KAJ GRE?
Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

ZAKAJ?
Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Poleg tega je šport lahko sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva ter povezanosti po Evropski uniji.

KDO?
Evropski teden športa je namenjen vsem, ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost. Je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

POVEZOVANJE
Evropski teden športa je nenazadnje priložnost tudi za povezovanje, združevanje, vključevanje. Že drugo leto zapored Evropski teden športa povezujemo s programom Dober tek Slovenija, Nacionalnim programom o prehrani in telesni dejavnosti. Novost letošnjega leta pa je povezovanje s kulturo v okviru projekta Umetnost, šport in dediščina. S programom različnih ustvarjalnih delavnic povezujemo kulturo in šport ter spodbujamo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa.

Čas je za akcijo! Več informacij si lahko ogledate tukaj.