ERASMUS+ DAN

2. 10. 2017

Spoštovani!

6. 10. 2017  bomo  v Hiši EU (Dunajska cesta 20, Ljubljana) skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organizirali Erasmus+ dan, kjer bomo izpostavili dosedanje pluse programa Erasmus+ in se obenem zazrli tudi v prihodnost.

Uvodoma bodo udeležence nagovorili ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Zoran Stančič ter direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander.
V prvem delu dogodka vam bomo nato predstavili izsledke vmesne evalvacije učinkov programa Erasmus+ za področje izobraževanja in usposabljanja ter nekaj izbranih primerov slovenskih dobrih praks. Tako boste lahko iz prve roke izvedeli, kako mednarodno sodelovanje lahko prispeva k večji kakovosti v izobraževanju – pa najsi bo to na osebni ravni, na ravni organizacije ali celo širše.

Drugi del je namenjen splošni predstavitvi programa Erasmus+ za vse, ki programa sploh še ne poznate. Predstavili vam bomo, kakšne aktivnosti podpira program ter, kako je mogoče pridobiti sredstva za izvajanje teh aktivnosti.

Na dogodek nadvse lepo vabimo vse, ki ste v zadnjih 18 letih prispevali svoj košček (ali več njih) v mozaiku najuspešnejšega programa Evropske unije, posebej lepo pa ste vabljeni tudi vsi, ki v evropskih programih do sedaj še niste sodelovali  in bi si v prihodnosti želeli vzpostaviti ali okrepiti  mednarodno mrežo, izmenjevati odlične prakse s tujimi partnerji, nadgraditi svoje strokovno znanje ter uresničiti projektne ideje in rezultate, ki bodo pripomogli k razvoju tako vaše organizacije kot samega pedagoškega procesa.

Zaradi omejenega števila mest vas vljudno prosimo, da se čim prej prijavite preko spletnega obrazca. Možna je tudi prijava zgolj na 1. ali zgolj na 2. del dogodka.

Vabilo in okvirni program

Lepo vabljeni k prijavi, začnemo ob 9.30!